Tack för allt, Sebban

Sista matchen för klubblegendaren.

368 matcher över 14 säsonger.
Varenda gång med ett bultande blått och vitt hjärta i bröstet.
Sebastian Eriksson – vi tackar dig för allt.

Söndagens match blev den sista för Sebastian Eriksson i blåvit tröja. Hans 250:e för IFK Göteborg i Allsvenskan.

Det blev ett minst sagt dramatiskt slut när det allsvenska kontraktet säkrades i den allra sista omgången. Det blev över 100 minuters spänning på Påskbergsvallen och Sebban fanns med från minut ett och hela vägen fram till den förlösande slutsignalen.

– Det finns så mycket jag vill säga, så många som jag vill tacka. Just nu känns det jobbigt att det är slut samtidigt som jag är lättad över att vi hamnade över strecket. Jag trodde på oss hela vägen men att det skulle bli på det sättet som det blev… det var galet.

Han kom från Åsebro IF som junior, tog klivet upp i vårt A-lag som 18-åring och debuterade under guldåret 2007. Sebastian är en av bara 25 spelare genom tiderna som har gjort 200 matcher eller fler i IFK Göteborgs A-lag.
Det blev ett SM-guld och två cupguld under hans fyra sejourer i Blåvitt. 2017 fick han dessutom utmärkelsen Årets Ärkeängel.

Om det där bultande hjärtat kan skrivas och sägas mycket. För alla som har sett Sebastian Eriksson, från den där första matchen 2007 till den sista i söndags, är passionen, glöden och vinnarmentaliteten bara några ord som på ett litet sätt kan fånga en stor person i den blåvita historien.

– Jag har alltid känt ett stort stöd från supportrarna och har gjort allt för deras skull. Jag älskar den här föreningen och är så tacksam över att ha fått vara en del av den under så många år. Det är svårt att sätta ord på något som har betytt och som betyder så mycket för mig.

Planen är att Sebastian tackas av ordentligt under våren. Att det inte blev nu under hösten var för att vi ville spela klart Allsvenskan och ha allt fokus på det sportsliga läget under de avslutande omgångarna.

– Det som Sebastian har gjort för den här föreningen och den betydelse som han har haft med sin karaktär och professionalism – den har skapat ett enormt avtryck. Många har mycket att tacka Sebban för. Nu önskar vi honom lycka till framåt, och jag är säker på att våra vägar kommer att mötas framåt på något sätt, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.