Välkommen, Arbnor Mucolli!

Ny offensiv spelare på plats.

Nu är det helt klart.
Arbnor Mucolli, 23, har skrivit på ett kontrakt fram till december 2026 med IFK Göteborg.
– Det är ett spännande steg att ta och jag ser fram emot att vara med och göra skillnad, säger Arbnor.

Han kommer närmast från Vejle BK i Danmark där det blev 30 liga- och cupmatcher med sju mål och nio assists under gångna säsongen. Med det var han med och ledde laget till uppflyttning och nästa säsong spelar Vejle i danska superligan.

För Arbnor Mucolli väntar alltså spel i IFK Göteborg. Hans kontrakt med Vejle löpte ut i månadsskiftet och han kommer till oss på fri transfer.

– Arbnor är en kvalitetsspelare som vi har en tydlig plan för. Vi ser hur han kommer att passa in på ett bra sätt med den spelfilosofi vi arbetar med nu, säger IFK Göteborgs tekniske direktör Ola Larsson.

Arbnor själv om övergången:

– Samtalen som jag har haft med Ola Larsson och med Jens Askou har gett mig en väldigt positiv och klar bild av hur Blåvitt vill spela och vilken roll det är tänkt att jag ska ha ute på planen. Det känns väldigt inspirerande.

Arbnor Mucolli spelar främst på någon av de offensiva ytterplatserna. Han är född och uppvuxen i Danmark men har under de senaste åren blivit landslagsspelare för Albanien. Han har tre A-landskamper och tio på U21-nivå på meritlistan.

– Några intressanta delar av Arbnors spel är hans löpkapacitet och förmåga att hitta kreativa lösningar i hög hastighet. Samtidigt gillar han att röra sig från box till box och han kommer att vara en tillgång både offensivt och defensivt i vår spelidé. Arbnor bidrar mycket med sina dribblingar och sitt snabba passningsspel och det ger en hel del ”andrahandsassist” utöver de mål och framspelningar han producerar, säger Jens Askou, chefstränare i IFK Göteborg.

Arbnor gör sin första träning på Kamratgården under fredagen och han är spelklar till matchen mot Varberg på måndag.