Välkommen, Thomas Santos!

Klar för Blåvitt.

Den 24-årige kantspelaren Thomas Santos är klar för IFK Göteborg.
Här återförenas han med sin tidigare tränare Jens Askou.
– Jag har fått en tydlig bild av vad Blåvitt vill på kort och lång sikt, säger han.

Han kommer närmast från AC Horsens där han har spelat sedan 2021. Nu checkar han in på Kamratgården. Kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2026.

– Jag vill komma till nästa nivå och det gör jag här hos IFK Göteborg. Det som har presenterats för mig känns spännande. Nu vill jag snabbt bygga relationer med mina nya lagkamrater och möta supportrarna, säger Thomas.

Även om mycket är nytt finns det framför allt en bekant person på nya arbetsplatsen. I Blåvitt får han än en gång Jens Askou som tränare. De båda arbetade tillsammans under de senaste två säsongerna i AC Horsens.

– Det är klart att jag har bra koll på Thomas som person och på hans egenskaper som fotbollsspelare. Jag vet exakt vad och vem vi får till oss. Samtidigt kommer Thomas till den största klubb han har spelat för och med en ny slags konkurrenssituation, säger vår chefstränare Jens Askou.

Hos oss i IFK Göteborg kommer Thomas Santos att konkurrera på samtliga kantplatser. Jens lyfter gärna några av Thomas spetsegenskaper.

– Han är extremt snabb och tillför en för oss ny dimension med sin löpkapacitet. Han är stark i en mot en-situationerna, både i det offensiva och defensiva spelet. Han kommer att bli jobbig att möta för våra motståndare. I det spelsätt vi arbetar med nu kommer hans kvaliteter att passa perfekt in, men jag har också förväntningar på att han ska växa och utvecklas till en högre nivå här hos oss i Blåvitt.

Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, gör i och med Santos övergång sin första blåvita värvning sedan han tillträdde i april.

– Thomas har funnits på vår ”scoutingradar” även innan Jens kom hit och blev chefstränare. Det kan vara bra att påpeka med tanke på Thomas och Jens gemensamma historik. Jens har givetvis kunnat ge en mycket mer fördjupad bild av Thomas än vad vi annars hade kunnat få och det har kompletterat vår kartläggning på ett väldigt bra sätt, säger Ola Larsson och fortsätter:

– Vi knyter till oss Thomas i konkurrens med flera andra klubbar. Han har bra med erfarenhet och har presterat i situationer som liknar den vi är i nu. Det gör att vi vet hur han agerar både i motgång och framgång. Det blir riktigt intressant att se honom hos oss och vad det gör med vårt spel.

Thomas Santos är spelklar från och med 7 juli när den svenska övergångsperioden inleds. Han gör sitt första träningspass på Kamratgården på måndag.

Thomas första match där han är tillgänglig är vår hemmamatch mot Varberg 10 juli.