Vändning och seger – efter “Mackans” sena avgörande

Sköna scener på Gamla Ullevi.

Det blev en otroligt trevlig kväll på Gamla Ullevi.
Djurgården besegrades med 2–1 efter två sena mål.

16 729 personer fick se en inledning på Gamla Ullevi där vi tryckte på rejält offensivt.

Men ett avslut i stolpen av Sebastian Ohlsson och några svettiga parader från Widell Zetterström i Djurgården-målet höll gästernas målnolla intakt.

I stället var det Djurgården som tog ledningen i matchens 20:e minut, när Noel Milleskog nådde högst i en luftduell och nickade in 0–1.

Efter halvtidsvilan var det vi som återtog kommandot i matchen och det var stundtals spel mot ett mål som publiken fick se på Gamla Ullevi. Storpubliken fick också möjligheten att jubla – två gånger om.

I den 77:e minuten slog Gustav Svensson en långboll från backlinjen där både debuterande Astrit Selmani och Marcus Berg skickligt höll undan sina försvarare. Bollen studsade till slut till Arbnor Mucolli – som bombade in sitt första mål i Allsvenskan.

Efter kvittering var det tydligt att det var vi som gick för de tre poängen och i matchens 86:e minut fick Marcus Berg ett friläge. Vår kapten gjorde inga misstag och rullade elegant in 2–1 mellan benen på Djurgårdens målvakt. En ledning som stod sig matchen ut – och som resulterade i en riktigt skön trepoängare.