William Lundin till Degerfors

Vår assisterande tränare går vidare.

Vår assisterande tränare William Lundin har rekryterats som huvudtränare för Degerfors IF.
Vi gratulerar till nya jobbet – och önskar lycka till.
– Det är en bra möjlighet för mig och Blåvitt har varit väldigt tillmötesgående i våra diskussioner, säger han.

William Lundin kom till IFK Göteborg inför årets säsong men hans blåvita bakgrund är längre så. Tidigare har han ju varit akademispelare i Blåvitt.
Nu väntar nya utmaningar när William flyttar till Stora Valla och Degerfors IF.

– Det är en stor möjlighet för mig personligen med ett huvudtränarjobb på den här nivån. Det skulle till något alldeles speciellt för att jag ens skulle tänka tanken att lämna Blåvitt. Jag har varit i föreningen som spelare och ledare i sammanlagt elva år. Det senaste året, att ingå i tränarstaben kring herrlaget, har gett många erfarenheter, säger han och fortsätter:

– Var ska man börja för att beskriva det här året? Det har varit ett extremt intensivt och utmanande år, lärorikt. En sak som jag är stolt över är hur väl alla relationer och samarbeten har fungerat. Det blev fyra olika tränarkonstellationer under det här året och jag har trivts i dem alla. Jag hade såklart hoppats på bättre sportsliga resultat men jag är också stolt över att vi rodde det i hamn.

Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, om förhandlingen med Degerfors och Williams övergång:

– Vi är överens med dem om den ekonomiska uppgörelsen och samtidigt glada för den chans William får. Vi vill ha en förening och miljö som utvecklar individer, både spelare och ledare. Williams utveckling det senaste året är ett bevis på det. Hans ledarskap och person har uppenbart lockat till sig intresse från andra föreningar, och det är något vi är stolta över. Han har gjort ett stort jobb för IFK Göteborg och vi önskar honom stort lycka till.