Årets första seger

3–1 mot Bröndby.

Drömstarten satte tonen – och fixade segern mot danska ligatvåan Bröndby.
Det blev en övertygande seger efter tre snabba mål i matchens inledning.

Matchen hann visserligen börja, men knappt, innan det blev mål. Och det var vi som gjorde det. Det kom påpassligt efter att Anders Trondsen först stod för framspelningen och Laurs Skjellerup höll sig framme och snappade upp den framför en gulklädd försvarare. Laurs ryckte sig fri och placerade behärskat och tryggt in bollen i bortre hörnet. Då hade det bara spelats tre minuter av matchen.

Elva minuter in kom en riktigt bra chans att utöka. Laurs Skjellerup blev fälld innanför boxen. Domaren pekade på punkten i det upptrampade straffområdet och fram klev Arbnor Mucolli. 2–0.

16 minuter in var det dags igen. Pontus Dahlberg stod för framspelningen och Thomas Santos för en kylig och kontrollerad lyftning över och förbi den utrusande Börndby-målvakten: 3–0.

Danskarna stack emellan med en och annan fin kombination. Som i 27:e minuten. Men då benparadsreflexräddade Pontus Dahlberg från nära håll. Nollan intakt.

Vi tog med oss tremålsledningen in i pausvilan. I andra halvlek klev fem nya blåvita spelare in medan Bröndby fortsatte med samma startelva. Vi gjorde några byten till under den andra halvleken. Precis som i tidigare matcher under försäsongen fick flera unga spelare chansen.

Några fler blåvita mål blev det dock inte. Däremot ett gulfärgat. Reduceringen till 3–1 kom i matchens näst sista minut efter nick på hörna.

Matchen sändes i Blåvitt+. Du kan se den i efterhand i appen om du har Premium-abonnemang. Även höjdpunkterna från matchen kommer att finnas i Blåvitt+.