Benjamin är klar!

Nytt kontrakt för 15-åringen.

Från akademin – till IFK Göteborgs A-lag.
Efter att ha blivit rekordung blåvit debutant har Benjamin Brantlind nu skrivit på ett treårskontrakt.
– Jag har alltid drömt om att spela i Blåvitt. Det känns nästan overkligt att det är klart, säger han.

Han debuterade i förra veckan mot Halmstads BK och blev med sina 15 år, fem månader och elva dagar den allra yngsta debutanten någonsin i IFK Göteborgs herrlag.

Kontraktet har varit på gång ett tag och nu är alla bitar på plats. Benjamin har signerat ett treårigt avtal – maxlängden för en spelare under 18 år.

– Det är verkligen en dröm att allt är klart. Det är stort för mig, som själv är Blåvittsupporter, att vara med här. Jag lär mig nya saker hela tiden och laget är helt fantastiskt. Spelarna ställer upp och tar hand om oss yngre på ett väldigt bra sätt, säger Benjamin.

Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg:

– Benjamin är en stor talang och nu ska vi vårda honom och få honom att växa i en bra takt. Han är ung och det gör att vi inte kommer att stressa med honom. Samtidigt ska han få bästa möjliga utrymme att utvecklas. Vi är glada över att det nu är klart att det blir hos oss, säger Ola Larsson.

Intresset för Benjamin är stort, på alla sätt.

– Det är många förfrågningar från media och från andra klubbar som hör sig för om honom och är nyfikna. Det är ju extremt ovanligt att A-lagsdebutera i Benjamins ålder och det är klart att det väcker ett stort intresse. Men nu är det vårt ansvar att se till att göra det bästa för Benjamin, och det är att vara här och få komma in i allt – steg för steg.