Blåvit islossning i Bromma

Seger på Grimsta.

Tre målskyttar, tre mål – och tre poäng med hem till Göteborg.
3–0-segern mot Brommapojkarna på Grimsta IP var både viktig och rättvis.

Över 1 000 blåvita fyllde den soldränkta långsidan på Grimsta IP, och fick se sitt lag komma ut med fart och frenesi.

Bara fyra och en halv minut in i matchen serverade Gustav Svensson en fin passning längs backen till Thomas Santos.
Santos tog sig förbi sin försvarare och rakade upp ledningsbollen.

Men Brommapojkarna tog sig tillbaka in i matchen efter målet.
Nikola Vasic kom nära på nick två gånger om på kort tid, och vi var en rensning på mållinjen ifrån en kvittering i matchen.

Hemmalagets momentum kom sedan av sig och återstoden av den första halvleken var snarare ett ställningskrig med en hel del avblåsningar.

Brommapojkarna blev på nytt nära att kvittera på tilläggstid i den första halvleken. Återigen var det Vasic som höll sig framme på ett inlägg, den här gången stolpe ut.

Den andra halvleken inleddes slarvigt från det blåvita laget.
Ändå var det vi som fick den andra halvlekens första bra läge när Paulos Abraham spelade in i straffområdet till Kolbeinn Thordarson som avslutade över.

Lägen fanns det åt båda håll även i den andra halvleken och när Anders Trondsen drev fram i den 64:e matchminuten och skickade in ett inlägg fanns Kolbeinn Thordarson helt fri inne i straffområdet. Thordarsons volleyavslut räddades, men på returen stormade Laurs Skjellerup fram och forcerade in sitt första allsvenska mål.

Efter 2–0-målet var det full blåvit kontroll, och innan matchens slutvissla kunde Malick Yalcouye kröna sin matchvinnande insats med att nicka in sitt första allsvenska mål.