Bottennapp i Solna

Tung kväll på nationalarenan.

Två tappade ledningar och dubbla smällar på övertid som gjorde kvällen extra tung.
AIK vann till slut klassikermötet med 5–2.

Matchinledningen på Friends Arena gick tydligt i hemmalagets favör, och man hade ett par farliga avslut direkt som Elis Bishesari lyckades parera.

Sakta men säkert lyckades vi dock hitta in i matchen allt mer, och efter 26 minuter kunde vi också spräcka dagens målnolla.
Detta efter ett fint anfall där Paulos Abraham till sist spelade Oscar Pettersson i djupled – som fri med målvakten inte gjorde några misstag.

AIK fortsatte dock att dominera bollinnehavet, och tio minuter senare snappade Omar Faraj in en inläggsretur och placerade in kvitteringen.

Hemmalagets tryck fortsatte efter kvitteringsmålet, men storspel från Elis Bishesari såg till att 1–1 stod sig halvleken ut.

Spelet såg ungefär likadant ut i den andra halvleken, men återigen var det vi som tog ledningen.
Detta i den 51:a minuten när Oscar Wendt snappade upp en hörnretur och elegant bombade in 2–1-målet.

Den nya ledningen såg mer komfortabel ut än den första.
Just därför kom Anton Saletros 2–2-kvittering i den 67:e minuten som en kalldusch.
Lika kall var duschen när Gustav Svensson tio minuter senare olyckligt nickade bollen i eget mål.

På tilläggstid utökade AIK sin ledning till 4–2 genom Dino Besirovic, och igen till 5–2 genom Ioannis Pittas.