Därför saknas Lee

Borta för att stötta sin dotter.

Sedan i februari har vår målvaktstränare och vän Lee Baxter varit borta från den dagliga verksamheten.
Anledningen är att han har fokuserat på att stötta sin dotter Xana, 17, som har drabbats av leukemi.
Nu vill Lee tillsammans med familj, släkt och vänner uppmärksamma den insamling som har startats för Xana.

I februari kom beskedet som vände upp och ner på allt. Lee befann sig med herrlaget i Portugal för träningsläger när ett samtal från Sverige gjorde att han direkt bröt upp för att ta sig hem. Beskedet var att hans äldsta dotter Xana hade drabbats av blodcancer, även kallat leukemi.
Lee har sedan dess varit sjukskriven för vård av nära anhörig.

– Det var omtumlande. Det värsta vi har varit med om såklart och sedan dess har det varit fullt fokus för mig att vara vid Xanas sida. Jag vill tacka alla i laget och i föreningen IFK Göteborg. Stödet har varit och är helt fantastiskt och det betyder enormt mycket för vår familj. Samtidigt vill jag passa på att säga hur stolt och imponerad jag är över Xana och sättet hon kämpar på, säger Lee.

Vänner till Xana har startat Instagramkontot StarkaXana för att stötta henne genom att samla in pengar. Bland annat gör de det med egengjorda pärlband. Alla som vill kan stötta insamlingen med en swish till 123 601 5028.

Vi i IFK Göteborg har fått frågor från såväl supportrar som journalister om Lees frånvaro. Men i nära samråd med Lee, Xana och övrig familj har vi i föreningen inte kommenterat situationen förrän nu.
Vi vill passa på att tacka alla de medier och andra som har haft kännedom om detta och som har valt att respektera önskemålet om hur familjen har velat hantera detta.
Dagens artikel med Aftonbladet är godkänd och genomförd efter familjens önskemål. IFK Göteborg stöttar givetvis den och ser positivt på att insamlingen uppmärksammas av tidningen.

– Insamlingen ger Xana något att se fram emot till när hon har vunnit denna kamp. Hon drömmer om att åka iväg och resa när allt detta är bakom henne, säger Lee.