Ny klädinsamling för Stadsmissionen

Samarbetet fortsätter med Ultras Göteborg.

Under det senaste året har IFK Göteborg tillsammans med Göteborgs Stadsmission och Ultras Göteborg genomfört två större insamlingar av kläder till förmån för behövande göteborgare. Ett initiativ som bidragit till att Göteborgs Stadsmission kunde se till att så väl vuxna som barn i vår stad kunde hålla sig varma under vintern.

Nu är det dags igen. Inför de två återstående allsvenska matcherna mot AIK och Kalmar FF kommer det att vara en ny klädinsamling tillsammans med Göteborgs Stadsmission och Ultras Göteborg. På evenemangsområdet kommer ni att hitta en plats för den nya klädinsamlingen.

– Detta är andra året som insamlingen genomförs och vi hoppas att detta är starten på en tradition, där föreningen, supportrar och Göteborgs Stadsmission förenas för att ge stöd och värme till de som behöver det mest. Vi arbetar alltid för att göra staden Göteborg bättre för alla och detta går helt i linje med det, säger vår SLO Christopher Lindahl.

I och med att vi går in i vinterhalvåret kommer insamlingen denna gång att rikta in sig mot att försöka få in så mycket vinterkläder som möjligt.

– Behovet av vinterkläder till Göteborgs Stadsmission är stort. Många göteborgare står inför de kalla månaderna utan tillräcklig värme, och varje plagg vi kan samla in gör en verklig skillnad. Tillsammans kan vi hjälpa våra medmänniskor att möta vintern med värme och omtanke, säger Christopher Nordlinder, koordinator för hållbarhet hos IFK Göteborg.

Tänk på att kläderna som lämnas in ska vara hela och rena. Notera att det inte behöver vara blåvita kläder utan allt från garderoben är välkommet även om fokus ligger på varmare kläder.