Reducerat Blåvitt kryssade i hyllningsmatchen

Paulos Abraham gjorde det blåvita målet.

Ett tio spelare starkt Blåvitt fick med sig en poäng på Gamla Ullevi.
Matchen mot IFK Norrköping slutade 1–1.

Söndagens match på Gamla Ullevi föranleddes av fantastiskt fina hyllningar av Svennis, som både fick pryda ett extraordinärt tifo och motta stående ovationer från både den blåvita publiken och motståndarnas dito.

Matchen då?

Den första halvleken bjöd på hagel, regn och solsken – typiskt Göteborgsväder alltså.

Vi inledde matchen klart bäst och hade bud på ett ledningsmål.
Men Norrköping tog sig in i matchen och fick också chansen att spräcka målnollan på frispark från nära håll i den 33:e minuten. En frispark som Arnor Traustasson sköt in via ribbans underkant.

Men vi kom tillbaka, och sju minuter senare snappade Paulos Abraham upp en retur och kvitterade matchen på volley.

I den andra halvleken var det gästerna som kom ut bäst
Många på Gamla Ullevis läktare höll andan när Christoffer Nyman nådde högst på en nick precis framför mål, men en otrolig räddning av Elis Bishesari frambringade istället ett stort jubel.

I matchens 62:a minut kom återigen en höjdboll mot Christoffer Nyman, som föll i duellen med Anders Trondsen.
Domaren pekade på straffpunkten, och gav dessutom ett andra gult kort för Anders Trondsen.

Straffen från Tim Prica ner till höger, men en ny jätteräddning från storspelande Elis Bishesari höll matchen lika.

Trots en man kort var det vi som tryckte på för ett ledningsmål, där Oscar Pettersson kom närmast att bli matchhjälte ett par gånger om.
Men efter 99 spelade minuter konstaterade de nära 17 000 på Gamla Ullevi att matchen slutade 1–1.

Redan på onsdag väntar nästa hemmamatch på Gamla Ullevi – när Häcken kommer på besök.