Tre poäng efter sen vändning

Kolbeinn Thordarson avgjorde på tilläggstid.

IFK Göteborg besegrade Nordic United FC med 4–3 I Södertälje – efter två snabba mål på tilläggstid av Arbnor Mucolli och Kolbeinn Thordarson.

I kylan på Södertälje Fotbollsarena var det vi som förde spelet, men en tidig straff och en miss i försvarsspelet gav hemmalaget Nordic United en smakstart på matchen.

Arbnor Mucolli reducerade mot slutet av den andra halvleken, men fortsatt underläge inför den andra halvleken.

Samme Mucolli fick ett ypperligt läge att kvittera matchen i inledningen av den andra halvleken på straff, men en fantastisk parad från Nordic Uniteds målvakt höll hemmalagets ledning intakt. I alla fall i några minuter.

I den 52:a minuten fick Laurs Skjellerup en kalasträff på Oscar Petterssons inlägg, men nicken räddades av en storspelande Nordic United-målvakt. En vaken Thomas Santos höll sig framme på returen och kunde rulla in kvitteringen från nära håll.

En ny kalldusch skulle dock bli när Yoann Fellrath lobbnickade in 3–2 för Nordic United i den 73:e minuten. Ett målet som länge såg ut att bli dagens segermål.

Men i den fjärde tilläggsminuten fick Arbnor Mucolli chansen från straffpunkten på nytt – och gjorde inga misstag den gången.

Bara minuten senare höll sig Kolbeinn Thordarson framme efter en retur i straffområdet och skickade in 3–4.
Ett mål som innebar tre viktiga poäng i den inledande gruppspelsomgången i Svenska Cupen.

Härnäst väntar Skövde AIK på Bravida Arena.