Välkommen hem, Agge!

Återvänder till Kamratgården.

August Erlingmark har skrivit på ett kontrakt på fyra och ett halvt år och återvänder till IFK Göteborg.
– Det känns helt rätt att komma till Blåvitt nu med den satsning som görs, säger han.

Han står redan noterad för 168 A-lagsmatcher för IFK Göteborg. Nu är det klart att det blir fler. August Erlingmark, 26, kommer närmast från grekiska Atromitos.

– Det är drygt två år sedan jag lämnade Blåvitt och mycket har hänt. Jag känner själv att jag har utvecklats av åren i Grekland och jag kommer hem till ett Blåvitt som gör en nystart. Det känns spännande, säger han.

Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, är nöjd över att vi knyter till oss vad han kallar ”en kulturbärare”.

– Att få till sig en ”hemvändare” i så bra ålder hör inte till vanligheterna. Historiskt sett är det sällan det har hänt för Blåvitt. Nu får vi till oss en 26-åring som både har byggt på sig värdefull erfarenhet från spel i utlandet och som samtidigt är hungrig på mer. Ser man till ”Agges” blåvita facit så är det en ung ”veteran” vi får till oss. Med åren i Grekland har han utvecklat flera delar av sitt spel och vi ser honom som ett alternativ både i försvaret och på mittfältet.

I huvudstadsklubben spelade August både som mittback och central mittfältare. Hans kontrakt med Atromitos gick ut i våras och han går till oss utan övergångssumma. Han är spelklar direkt.

– Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Kamratgården men det jag längtar mest till är att kliva ut på Gamla Ullevi och få höra ”Snart skiner Poseidon” inför fullsatta läktare.