Viktig trepoängare på Gamla Ullevi

Gustaf Norlin avgjorde i 89:e miunten.

Det dröjde 89 minuter.
Men när Gustaf Norlin stångade in 1–0 hemma mot Mjällby, då var det värt det – varenda gång.

I 27 graders värme tågade det blåvita laget, för dagen i ett specialställ i samarbete med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus, ut på ett kokande Gamla Ullevi.

De strax över 15 743 åskådarna på läktarna fick se en matchinledning där vi styrde spelet, och gästande Mjällby höll sig låga och försökte ställa om snabbt när man väl vann åt sig bollen.

Sebastian Ohlsson var oerhört nära att nicka in ledningsbollen efter 13 minuter, men en Mjällby-försvarare räddade heroiskt på mållinjen.

Men Mjällby tog sig in i matchen igen. Gästerna förde spelet i den andra delen av den första halvleken, men utan att skapa särskilt heta målchanser.

I den andra halvleken tog vi åter över kommandot i matchen – och började även att komma till chanser.

Anders Trondsen levererade ett klockrent inlägg till Linus Carlstrand som nickade in sitt första allsvenska mål. Men linjedomaren ansåg att Carlstrand befann sig i en offsideposition när inlägget slogs, och målet dömdes därför bort.

Matchen öppnade upp sig en aning, och en hel del slarv från vår sida stundtals gav gästerna chansen att trycka på framåt.

Men när matchen såg ut att sluta 0–0 slog Kolbeinn Thordarson en hög djupledsbollar mot Gustaf Norlin – som stångade in ett oerhört förlösande 1–0-mål.

Ett mål som också blev slutresultatet, och som resulterade i tre oerhört sköna poäng hemma på Gamla Ullevi.