Stark insats av U13

Konkurrensen var knivskarp med lag som Borussia Dortmund, Manchester United och fler danska elitakademier. IFK Göteborg tog sig dock hela till finalen i Crown Plaza.
– Vi är oerhört nöjda med hur pojkarna hanterade det här, säger Fredrik Landén, huvudansvarig för U13.

De främsta akademierna i Skandinavien var inbjudna, precis som ett antal europeiska toppklubbar. I den konkurrensen tog sig IFK U13 hela vägen till final efter ett lyckat gruppspel och semifinalvinst mot Midtjylland, 3-1. I finalen blev det förlust (1-2) mot AGF, Danmark, efter en mycket väl genomförd match.

Tränare Fredrik Landén:
– Vi hade 11-3 i avslut och vår syn är att vi var det bättre laget. Totalt är vi dock väldigt nöjda med turneringen och vad grabbarna presterade i matcherna. Vi visade upp att vår individuella nivå och även taktiska nivå är av hög standard. Dessutom klarade vi att förbereda oss och ladda om för nya tuffa matcher i en turnering som ställer höga krav på spelarnas koncentration och disciplin. Höjdpunkten var semifinalen mot FC Midtjylland där vi vann med 3-1. En väldigt tempofylld match och även det bästa motståndet vi stötte på i turneringen.