Ridas blåvita drömmar

Genom IFK på schemat hamnade Rida Madoun i IFK Göteborgs akademi. I vintras gjorde han sin praktik i klubben han drömmer om att få representera i allsvenskan. Här är Ridas blåvita drömmar.

Rida Madoun är 15 år gammal, bor i Kortedala och spelar fotboll i IFK Göteborgs akademi. Vägen dit var via IFK på schemat.

– IFK Göteborg och Adam Reggiani (ledare för IFK på schemat) kom till Utmarksskolan där jag går och började IFK på schemat. Jag sökte in där via elevens val och kom in. Adam satte ihop ett lag och vi fick möta massa andra lag. Vi mötte IFK Göteborg och i den matchen gick det väldigt bra för mig så IFK:s tränare Fredrik Landén frågade om jag ville börja i IFK Göteborg, säger Rida och fortsätter:

– IFK på schemat har förändrat min fotbollskarriär. Det är jättebra att ledare kommer ut till olika skolor i Göteborg och hjälper ungdomar att spela fotboll, visa kamratskap och hur roligt det är att spela fotboll.

Vad har du för drömmar med fotbollen?
– Jag vill nå A-laget i IFK Göteborg och spela i Allsvenskan. Efter det vill jag komma ut i Europa och spela i det svenska landslaget.

I vintras när det var dags för praktik var valet självklart för Rida – IFK Göteborg. De två praoveckorna tillbringade han på Kamratgården och ute på olika skolor.

– Jag har varit en av ledarna på IFK på schemat där jag har varit runt på olika skolor i Bergsjön, Bioskopsgården och Guldheden. Det var kul, jag spelade fotboll med barnen och de såg upp till mig. Sen har jag också fått vara på Kamratgården och sett hur det ser ut här.