180529 Fredrik Larsson, sjukgymnast poserar för ett porträtt under en pressträff med ledarstaben i Sveriges fotbollslandslag den 29 maj 2018 i Båstad.

Blåvita bidrag i fotbolls-VM

Fotbolls-VM pågår för fullt. Med ett antal blåvita profiler inblandade.

Första gruppspelsomgången i Ryssland är genomförd. Med ett antal blåvittfärgade representanter. Låt vara att enda bidraget i dagens trupp är Elias Omarsson, som kom med som reserv på hemmaplan i den skönt kämpande isländska truppen. Det finns dock andra som mer eller mindre är med och sätter sin prägel på turneringen.

I det svenska teamet är det fysioterapeuten Fredrik Larsson (bilden), som med sina magiska händer, ska bidra till att Andreas Granqvist & kompani är i bästa trim då det är dags för avspark. Närmast mot Tyskland på midsommardagen. Även Dale Reese, i IFK Göteborg på 70- och 80-talet, finns med i den medicinska apparaten.

I Janne Anderssons gäng hittar vi dessutom spelarna Marcus Berg, Gustav Svensson och Ludwig Augustinsson. Alla med ett förflutet på Kamratgården, dit de förhoppningsvis återvänder en vacker dag.

Island, som i öppningsmatchen heroiskt klarade oavgjort mot Leo Messi och de andra superstjärnorna i Argentina, återfinns Ragnar Sigurdsson i startelvan. ”Ragge” var exempelvis med och fixade SM-guld till IFK Göteborg 2007. I nästa match (fredag) väntar Nigeria.

Danmark, som besegrade Peru i premiären, har närmast Australien. Förre IFK-tränaren Jörgen Lennartsson är scout för de ”röde-hvide” med huvudfokus på just laget från ”down under”.

Tittar vi utanför de gröna gräsmattorna och på den enorma mediecirkus som omgärdar det kanske största idrottsevenemanget i vår globala värld, är Glenn Strömberg, uefacupmästare 1982, expert hos SVT. Samma roll har Håkan Mild hos Radiosporten.