”Känns grymt att vara på plats”

I slutet på april blev det klart att Max Markusson tar över rollen som klubbdirektör i IFK Göteborg. Nu har det också skett rent praktiskt då Max installerat sig i vacker Delsjömiljö och Kamratgården sedan nästan två veckor tillbaka.
– Känns grymt att vara på plats. Det har varit både en intressant och intensiv inledning, säger vår nye klubbdirektör.

I nästan två veckor har han varit på sin nya arbetsplats, Kamratgården. För klubbdirektör Max Markusson har det så klart inneburit hårt arbete direkt.
– Det har varit mycket att sätta sig in i, men så är det alltid när man kommer till en ny verksamhet. Hursomhelst är det fantastiskt roligt att vara på plats och sätta igång på allvar, säger Markusson som redan under de inledande dagarna hann med ett första styrelsemöte.
– Känns som en bra styrelse med en god sammansättning av både personligheter och erfarenheter, vilket gör att det känns både bra och intressant.

Fantastiskt roligt att vara på plats

Fokus har annars legat på att bekanta sig med sina nya medarbetare. Självklart för att få en personlig kontakt, men också för att få en större förståelse för föreningen IFK Göteborg.
– Jag har försökt att ta åtminstone en timme med de allra flesta medarbetarna, även om jag inte hunnit med riktigt alla än. Det är viktigt att skapa sig en förståelse och få koll på alla mekanismer som påverkar verksamheten och hur tankarna går, berättar Max.
Det gäller inte minst ekonomin, som självklart är en prioriterad punkt på agendan.
– Du måste ha koll på finanserna. Sedan finns det olika dimensioner i det också, men är inte ekonomin i ordning så har du inte någon möjlighet att göra en långsiktig planering. Därför är det väldigt viktigt för mig att förstå hur den här ekonomin är uppbyggd och det har verkligen varit prio ett.

Nu är han alltså på plats och redo att ta sig an de utmaningar som väntar. Max Markusson ser fram emot att axla rollen som klubbdirektör för IFK Göteborg.