Klart med ”Tobbes” nya roll

Sista matchen i den blåvita tröjan spelade han mot Malmö FF. Nu är det klart hur Tobias Hysén kommer att jobba vidare i IFK Göteborg.
– För min del känns det helt perfekt. Jag hoppas och tror det ska bli riktigt bra även för IFK, säger ”Tobbe”.

Hyllningarna var många och långa i samband med säsongens sista hemmamatch på Gamla Ullevi. Tobias Hysén fick den avtackning en av de stora i den blåvita historien förtjänar.

Efter ett antal veckor är föreningen och ”Tobbe” nu överens om hur de båda går vidare. Dels kommer Tobias att finns med som resurstränare.
– Avsikten är att han ska köra extra pass och med sin erfarenhet bidra till att utveckla våra spelare. Dels de som redan ingår i a-truppen, men också unga spelare i Elit1 som är på väg uppåt, berättar sportchef Jonas Olsson.

Dessutom kommer en del av arbetstiden på Kamratgården att genomföras på marknadssidan. Klubbdirektör Max Markusson:
– Tanken är att anställningen utgår från sporten. Sedan vill vi dessutom nyttja det engagemang och det faktum hur mycket ”Tobbe” brinner för sitt IFK Göteborg genom att även använda honom på marknadssidan i olika sammanhang.

Tobias är naturligtvis nöjd med sitt nya uppdrag.
– Att klubben väljer att satsa på mig i ett läge där det varit enkelt att motivera att det inte finns utrymme för nya tjänster känns väldigt tryggt. Det här har varit min önskan hela tiden. Att få arbeta med Hannes (Stiller) och ”Hjalle” (Hjalmar Jonsson) underifrån och Poya Asbaghi i a-truppen känns också tryggt. Vi känner varandra väl och är redan hyfsat långt fram i vårt tänk.

Tobias tillträder sin tjänst från 1 januari.