Max-Markusson-presentation-2018

Max Markusson ny klubbdirektör

IFK Göteborg har gjort klart med en ny klubbdirektör. Max Markusson, 38 år, kommer närmast från uppdraget som evenemangschef på Göteborg & Co.

Efter en lång och noga genomförd process kan IFK Göteborg idag presentera föreningens nya klubbdirektör.
– Vi är både stolta och glada över att vårt förstaval Max Markusson bestämt sig för att leda IFK Göteborg in i framtiden. Den profil vi sökt har ställt höga och breda krav som exempelvis föreningserfarenhet, dokumenterad ledarskapsförmåga, goda kunskaper i att integrera vårt varumärke med kommersiella intressen, stor media– och kommunikationsvana samt inte minst en medvetenhet om den allt ökade betydelse sociala engagemang har via våra elitföreningar. I Max har vi hittat en person som uppfyller alla de kriterierna, säger IFK Göteborgs ordförande Mats Engström.

Max Markusson fick sin fotbollsuppväxt i Mossens BK, där han redan vid 24 års ålder blev tränare för centrumklubbens seniorlag. Han har även suttit med i styrelsen för Häcken/Gothia Cup.
– Jag skulle beskriva mig som en obotlig fotbollsromantiker och har egentligen aldrig, förutom Mossens BK, haft något speciellt favoritlag, utan uppskattar fotbollsklubbar som är tydliga med vad de vill åstadkomma – både på planen och utanför. Däremot har jag hämtat stora delar av min filosofi från föreningslivet i min strävan att utvecklas som chef och som ledare, att det alltid är hela laget som med fokus och målmedvetenhet är de som mest framgångsrikt kan uppnå sin målbild. Jag ser en enorm potential i IFK Göteborg och jag uppskattar det hårda arbete som hittills gjorts för att skapa en långsiktighet för klubben.

Jag ser en enorm potential i IFK Göteborg

De senaste sju åren har Max arbetat hos Göteborg & Co. Inledningsvis som chef för marknad– och försäljning och sedan hösten 2012 som evenemangschef. På meritlistan finns även sex år som vd för tidningen Faktum.

Mats Palmgren, som varit tf klubbdirektör sedan i juli 2017, arbetar kvar i föreningen och i sin roll fram till att Max Markusson är på plats.
– För min del är det ingen dramatik i frågan. Jag meddelade i ett tidigt skede att jag inte var intresserad av att vara en av de som sökte tjänsten. Jag har också varit delaktig i rekryteringen av Max Markusson och fått bästa möjliga intryck av det val IFK Göteborg gjort, säger Mats Palmgren.

Mats Engström:
– Vi är oerhört tacksamma över den insats Mats Palmgren bidragit med. Han kom in i en mycket turbulent tid och har med stor professionalitet skapat arbetsro bland vår personal och i föreningen.

Max Markusson kommer att tillträda tjänsten som klubbdirektör 8 juni.