180225 Trelleborgs tränare Patrick Winqvist och Sebastian Ohlsson under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan Kalmar och Trelleborg den 25 februari 2018 i Kalmar.Trelleborgs tränare Patrick Winqvist instruerar Sebastian Ohlsson.

Motståndarkollen Trelleborg

Så sent som 2016 spelade Trelleborg i division 1. Två år senare laddar skåningarna inför sin 18:e allsvenska säsong. Man kan väl tro att de hoppas på en roligare premiär än 1994.

Nykomlingen Trelleborg och Vångavallen väntar IFK Göteborg då Allsvenskan 2018 kickar igång på påskdagen. Här är lite smått och gott om vår premiärmotståndare.

FÖRSÄSONG

Gais (borta) 1–2.
Halmstad (borta) 2–1.
Norrköping (borta) 1–4.
Åtvidaberg (hemma) 3–0 (svenska cupen).
Kalmar (borta) 1–2 (svenska cupen).
Östersund (borta) 0–3 (svenska cupen).
Öster (hemma) 3–3.
IFK Värnamo (hemma) 3–1.

Målskyttar:
3 mål: Deniz Hümmet.
2 mål: Zoran Jovanovic, Noah Christoffersson.
1 mål: Salif Camara Jönsson, Marcus Pode, Anton Tideman, Felix Hörberg, Erik Andersson, Ottar Magnus Karlsson.

NYFÖRVÄRV 2018

Lasse Nielsen – Lech Poznan, Polen.
Dennis Hadzikadunic – Malmö FF.
Victor Nilsson – IFK Värnamo.
Sebastian Ohlsson – Degerfors.
Oscar Johanson – IFK Värnamo.
Deniz Hümmet – Gefle.
Ottar Magnus Karlsson – Molde, Norge.

PROFIL

Lasse Nielsen är en erfaren och välväxt dansk som närmast kommer från polska Lech Poznan. Mittback och ledargestalt som inte ska blandas ihop med en landsman i ett annat skånskt gäng.

SE UPP

Även om IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi har full koll efter sin tid i Gefle är det relevant att varna för forwarden Deniz Hümmet. Den kraftfulla 21-åringen, ursprungligen från Malmö FF, gjorde succé i Superettan sedan han flyttat hem från franska Troyes. Gjorde tolv mål för Gefle 2017.

HISTORIK

Har en tredjeplats i allsvenskan från 1992 som bästa placering. Deltog i Uefa-cupen säsongen 1994/95 och slog ut dåvarande toppklubben i England, Blackburn Rovers. Hade under många säsonger på 90– och 00-talet en tränare vid namn Alf Westerberg.

Trelleborg tog sig tillbaka till högsta serien (via kval som trea i superettan) mot Jönköping i höstas

PÅ PLANEN

Har använt sig av både 4-3-3 och 4-4-2, delvis beroende på motstånd. I höstens kvalmatcher mot Jönköping såg vi ett lag som helt respektlöst öste på framåt.

TRÄNARCITATET

”Jag snackar med bollkallen, jag snackar med fjärdedomaren, jag snackar med avbytare, publik. Det är sådan jag är, får jag inte vara mig själv blir jag ingen bra tränare eller coach.”
Patrick Winqvist, som oavsett väder och vind leder sitt lag i kortärmat.

ÖVRIGT

Klubbens största förlust i allsvenskan är mot ett blåvitt gäng från Göteborg. Dessutom två gånger. Även 1994 möttes de båda i premiären, den gången på Gamla Ullevi. 6–0 slutade det till hemmalaget sedan Peter ”Erra” Eriksson, 3, Jesper Blomqvist, 2 och Mikael Martinsson gjort målen. Två år senare lämnade IFK Göteborg Vångavallen efter likadana siffror. Stefan Pettersson (2), Andreas Andersson (2), Magnus Erlingmark och Niclas Alexandersson stod för fullträffarna.