Mikael Anderberg Brattkull ”Mesken”Mikael Anderberg Brattkull ihop med kollegorna i Blåvittshopen – Lisa Fothergill och Mikaela Lindblom.

Vila i frid, ”Mesken”

En kamrat, en blåvit eldsjäl, en ängel som vigde stora delar av sitt liv för IFK Göteborg har lämnat oss. Vi är många som kommer att sakna dig, Mikael Anderberg Brattkull. Eller ”Mesken”, som du var med alla.

Komplikationer efter en operation har tyvärr gjort att det största av blåvita hjärtan slutat slå. ”Mesken” har somnat in för evigt till stor sorg för många och stora delar av IFK Göteborg, supporterklubben Änglarna och alla andra kring vår förening.

Sedan Blåvittshopen vid Gamla Ullevi invigdes 2009 har Mikael varit en given del av vår souvenirbutik. Redan som tonåring på 70-talet arbetade han dock i den souvenirbutik som låg på Stampgatan och som på den tiden drevs av supporterklubben Änglarna.

2004 tog IFK Göteborg över verksamheten och en kamrat med störst erfarenhet följde med och fick en anställning i den förening han älskade mer än allt annat.

Under alla år blev Mikael en legendar i supporterkretsar.

Under alla år blev Mikael oerhört uppskattad för sitt engagemang för IFK, Änglarna och Blåvittshopen.

Vi är många som idag sörjer en kollega och vän, som med små ord och utan yviga gester hade bättre koll på IFK Göteborg än de flesta.

Vila i frid, ”Mesken” – och se till att alla andra änglar däruppe bär den blåvita halsduken.

I Blåvittshopen kommer från måndag 26 mars att finnas en kondoleansbok för en sista hälsning till en kamrat vi aldrig kommer att glömma och som vi alltid kommer att sakna.

Mikael Anderberg Brattkull blev 60 år.