80 mil på cykel

Förra året cyklade Pontus ”Hulken” Fredén till bortamatchen mot Sirius och det blev en stor snackis i supporterleden. I år cyklade han hem från Östersund efter IFK Göteborgs bortamatch.

Man har kunnat följa ”Hulkens” resa via Twitter och det har engagerat många supportrar.  Resan har bidragit till att färga våra läktare då det startades en kampanj där man har kunnat ”köpa en mil” och swisha till Tifogruppen.

Pontus har sovit i tält längs med vägen men har även fått hjälp av andra änglar. Restaurang Olivedal har betalt hotellrum för en natt och supportrar har mött upp längs vägen och gett honom rena och torra kläder.
– Även om det var jobbigt förra året så var det roligt att göra något annorlunda på semestern. I år tog jag det till nästa nivå, trots att det skulle innebära 80 mil på min damcykel. Swishkampanjen bidrog med över 14 000 kronor till Tifofonden så det var verkligen värt det, säger Pontus Fredén.

Resan startade dagen efter den oavgjorda matchen mot Östersund och målet var att hinna hem till Göteborg innan hemmamatchen mot GIF Sundsvall. En lång och jobbig resa slutade på fredag kväll när klackledaren ”Hulken” rullade in vid Gamla Ullevi och möttes upp av blåvita supportrar.
– Förra året blev det torsk mot Sirius och i år blev det oavgjort mot Östersund. Ska det bli ytterligare en cykeltur för mig så krävs det Europaspel nästa år. Då hoppas jag på sällskap. Men först ska vi hylla vår gamla hjälte Stefan Lindqvist på lördag och sjunga fram laget i 70 minuter till seger.