I dag gratulerar vi Kent

Ungdomsledare. Lagvärd. Styrelseledamot. Ordförande. Valberedningen.
Kent Olsson har onekligen haft att göra i IFK Göteborg.
I dag gratulerar vi en blåvit profil på 60-årsdagen.

Redan i början av 20-årsåldern styrde Kent Olsson in på den blåvita ledarbanan. Under ett antal år var han tränare för IFK Göteborgs pojkar födda 1969, där bland andra Peter ”Erra” Eriksson ingick då gänget uppnådde 16-årsåldern.

På 90-talet väntade andra uppgifter. IFK Göteborg var ett aktat namn i fotbolls–Europa och fick finbesök i Champions League av klubbar som AC Milan, Barcelona, Manchester United och Bayern München. Uppgiften som värd och guide i vår stad gick till en herre som kunde såväl Blåvitt som fotboll och inte minst omgivningarna.

Under många år hade Kent även samma uppgift i samband med landskampsgäster på Ullevi.
Många spelare i distriktet och på något lägre nivå har även fått möta en honom på planen i rollen som domare.
Med sin stora fotbollskunskap och sitt lugn har Olsson inte haft några problem med att hantera varken internationella superstjärnor eller lokala lirare.

2008 valdes Kent in i styrelsen och redan året efter tog han över som ordförande efter Stig Lundström, ett uppdrag som han hade under fyra år. Under den perioden genomfördes bland annat bygget av nya Kamratgården och Delsjöhallen. Den senaste åren har Olsson ingått i IFK Göteborgs valberedning fram till och med senaste årsmötet, då han valde att träda tillbaka.

Idag säger vi stort grattis till en mogen man som i 40-talet år verkat i blåvit tjänst.