Tillfällig lösning i sportchefsfrågan

IFK Göteborg är inte framme i rekryteringen av en ny sportchef. I väntan på att processen ska bli klar kommer sportrådet och styrelseledamoten Kennet Andersson att ta en större operativ roll.

Under en tid har en kravprofil tagits fram och ett antal kandidater intervjuats till uppdraget som sportchef i IFK Göteborg.
– Dock har vi inte landat i en rekrytering som till 100 procent känts bra för klubben och det är oerhört viktigt att hitta den bästa lämpade, säger klubbdirektör Max Markusson och fortsätter:
– Då vi inte ser det som realistiskt att tillsätta tjänsten inom kort – samtidigt som den nuvarande lösningen med delade tjänster är ohållbar – har vi samtidigt som sökandet fortlöper kommit fram till en tillfällig lösning.

Den innebär att sportrådet och framförallt styrelseledamoten Kennet Andersson får ett större ansvar genom att stödja den dagliga verksamheten.

Kennet kommer bland annat att ansvara för att de nya sportsliga strategier som tagits fram, efterföljs och implementeras. Dessutom vara den naturliga länken mellan akademin och övrig verksamhet. Han kommer även att vara sammanhållande länk då det handlar om scouting.
– Vi behöver helt enkelt fler arbetstimmar på Kamratgården. Av tidigare erfarenheter vet vi att delade och utökade tjänster inte är kvalitativt försvarbara, säger Max Markusson.

Ekonomiska frågor och förhandlingar kommer även fortsatt att hanteras av klubbdirektören.

Den ovan beskrivna lösningen kommer att träda i kraft per omgående.