Coronautbrottet – läget just nu

Med anledning av det pågående coronavirusutbrottet har regeringen nu beslutat att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med en undre gräns på 500 personer.

Rekommendationerna får omedelbara konsekvenser för svensk fotboll, närmast i tiden helgens matcher i svenska cupen och futsalslutspelen för såväl herrar som damer.

Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) har i samråd beslutat att de kommande matcherna i svenska cupen damer och herrar, samt slutspelsmatcherna i Svenska Futsalligan (SFL) herrar och Regionala Futsalligan (RFL) damer kommer att spelas utan publik.

Utan publik betyder i de aktuella fallen att funktionärer samt företrädare för myndigheter och media kommer att tillåtas närvara.

Hur starten av det nationella seriespelet kommer att hanteras är ännu inte klart. SvFF, SEF, EFD och föreningarna kommer att föra dialog kring detta.

Biljetter och årskort

Om det är så att vi inte kommer att kunna genomföra våra matcher kommer vi att erbjuda återbetalning för lösbiljetterna (exklusive serviceavgift). Vi vet just nu inte exakt vad som kommer att ske eller hur läget förändras på sikt. Det gör att vi just nu inte har ytterligare information att ge specifikt kring våra årskort. Så snart vi har information att gå ut med kommer vi att göra det.

Läs mer om biljetter köpta till svenska cupen-matchen mot Hammarby på söndag här.

Presentation av matchtröjan

På torsdagskvällen är presentationen av IFK Göteborgs nya matchtröja inplanerad. I nuläget kommer eventet att genomföras som planerat. Lokalen tar 70 personer åt gången och lyder alltså inte under den nämnda begränsningen för större sammankomster. Vi ber er observera och visa hänsyn till rådande myndighetsrekommendationer. Om du har förkylnings- och/eller influensasymptom ber vi dig stanna hemma. Samma sak om du har varit i något av de hittills uppmärksammade riskområdena.

Denna text uppdateras.