Detta gör IFK Göteborg nu

IFK Göteborg genomför nu ett åtgärdspaket som bland annat innefattar permitteringar och uppsägning av personal.
Här berättar klubbdirektören Max Markusson om hur läget är just nu.

I den situation som vi alla upplever påverkas vardagen på olika sätt. När sjukvården och offentliga organisationer jobbar för fullt för att minska spridningen av Covid-19 (Corona) blir effekterna kännbara för stora delar av samhället. Varsel och nedskärningar är en verklighet som många företag och organisationer tyvärr står inför.

IFK Göteborg är i allra högsta grad en del av samhället och framförallt en stor del av Göteborg. Vi drabbas precis som alla andra och vi är beredda att ta vårt ansvar.

En styrka som växer i tider av krismedvetenhet är det fantastiska engagemang som når oss genom er – supportrar, medlemmar och partners. De insatser som görs genom till exempel Supporterklubben Änglarnas initiativ för att öka antalet medlemmar, är ett levande bevis för att vi är många som skriver under på devisen ”Blåvitt får aldrig dö”.

På Kamratgården har vi noga följt fotbollens största hot genom tiderna. Vi ska lyckas med att balansera åtgärderna som på kort sikt gör att vi tar oss igenom den värsta perioden. Samtidigt ska vi göra allt vi kan för att vara redo att möta en ny säsong i allsvenskan i början av juni. Och innan dess – en kvartsfinal i svenska cupen.

Den enorma kraft som finns i det blåvita kollektivet ger oss styrka att vara ännu mer fokuserade.

Vi har därför beslutat om ett antal åtgärder som dessvärre innebär uppsägning av uppskattade och kompetenta kollegor. IFK Göteborg inför från 1 april en korttidspermittering för all anställd personal i olika omfattning. Åtgärden har varit en självklarhet för alla inblandade parter – såväl ledning som personal och våra fackliga företrädare. Alla vill bidra för att klubben ska klara den extremt tuffa period vi har framför oss. Detta så att vi inom en snar framtid – och starkare än någonsin – är redo att leverera när det är dags att ses på Gamla Ullevi nästa gång.

Vårt A-lag, som leds av Poya, har gjort en planering som säkerställer detta sportsligt. Våra spelare har på ett exemplariskt sätt påtalat att även de vill vara en del av lösningen och visa solidaritet med den blåvita familjen.

Robin Söder och hans lagkamrater i A-laget innefattas – precis som sina andra kollegor på Kamratgården – av permitteringarna.
”Alla i och kring IFK Göteborg vet hur tuff verkligheten är just nu. Vi vet också vad som krävs av oss som individer i detta läge. För oss är det en självklarhet att göra vad vi kan för att bidra” hälsar Robin.

Jag hoppas att ni alla har överseende med att allt detta under en period innebär att vissa upplever att det kan ta längre tid att få svar och att saker inte är som vanligt. Men det är nödvändigt just nu.

Vi kommer ta oss igenom detta. Vi kommer att få möjligheten att sjunga med i ”Snart skiner Poseidon” på Gamla Ullevi igen. Men först ska vi återigen kriga oss igenom en oerhört tuff period för IFK Göteborg. Styrkan ligger i att vi alla gör det tillsammans.

Vi är Blåvitt – och vi kommer ALDRIG att dö!

Max Markusson
Klubbdirektör
IFK Göteborg