Arenaförändringar inför 2019

I mitten av november startar årskortsförsäljningen inför 2019. En rad nyheter och förbättringar kommer att presenteras under de kommande veckorna – alla med syftet att höja upplevelsen för alla våra supportrar.

– Vi kommer jobba mycket framöver med att göra matchupplevelsen större än 90 spelminuter och 2019 går startskottet för en mängd förbättringar, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

Följande förändringar genomförs inför säsongen 2019

Familjeläktaren

Från och med nästa säsong kommer Familjeläktaren att sitta på sektion L1-L2. På IFK Göteborgs hemmamatcher behöver vi ha support av änglar i alla åldrar. Därför satsar vi extra på att ge våra yngre supportrar en bättre upplevelse. Det gör vi genom att ha Young Fellows och Familjeläktaren i samma hörn av arenan för att kunna skapa fler och bättre barn-, ungdoms- och familjeaktiviteter.

Lilla Familjekortet kommer inte att finnas till försäljning inför säsongen 2019. Vi hoppas kunna presentera en ny, kompletterande produkt för familjer efter årsskiftet.

Levande Sittplats

Nuvarande säsong är den sista för Levande Sittplats. Inför säsongen 2019 kommer konceptet att ta en vilopaus på obestämd framtid. Detta är ett beslut som växt fram efter att bland annat initiativtagarna och de drivande krafterna bakom konceptet har valt att kliva av inför nästa säsong. Sektion N1-N2 kommer fortsättningsvis att vara en vanlig sittplatssektion och tillhör då kategori “Långsida”.

Förändringarna kring Levande Sittplats innebär också att övrig publik får tillgång till ”Matchbaren” med kapacitet för drygt 600 personer i hörnet bakom sektion N1-N2. Observera att först-till-kvarn-principen gäller.

Nytt koncept på sektion F1-F2

På sektion F1-F2 lanserar vi ett nytt koncept för dig som vill vara på en passionerad sittplatssektion där känslorna styr om du sitter eller står. Som årskortsinnehavare på detta koncept har du tillgång till två barområden (bakom sektion F1-F2 samt bakom sektion G).*
Mer information om konceptet kommer att presenteras längre fram.

* Barerna är tyvärr inte dimensionerade för samtliga tillgängliga läktarplatser, utan först-till-kvarn-principen gäller.

Sektion L5/N5

I ett led att få en mer centrerad publiksammansättning kommer sektion L5/N5 att kategoriseras som ”Långsida centralt” från och med nästa år. Med den bästa placeringen på arenan blir detta ett mellansegment mellan kategori “Långsida” och vårt nya koncept på sektion D5/F5.

Nytt koncept på sektion D5/F5

På sektion D5/F5 lanserar vi ett nytt koncept – en läktare för dig som vill ha egen entré, tillgång till egen bar samt bästa placering på vadderad stol i höjd med mittlinjen. Mer information om konceptet kommer att presenteras längre fram.

Hjälp oss att sprida nyheterna och uppmana alla att göra det självklara – skaffa årskort 2019.

Arenaplan över Gamla Ullevi 2019: