Foto: Fredrik Aremyr

Atea – en del av ”planer för framtiden”

Atea är stolt huvudpartner till IFK Göteborg sedan 2015 och utöver själva partnerskapet finns ett helhetsansvar för föreningens IT. Dessutom har företaget valt att utöka sitt ansvar ytterligare genom att investera i konceptet ”Planer för framtiden” och därmed möjliggöra att första Cruyff Court IFK Göteborg blir verklighet.

Johan Cruyffs Foundations syfte är att få så många unga människor som möjligt, att vara aktiva. Genom program med fokus på idrott och lek uppmuntrar och möjliggör Cruyff Foundation alla unga, oavsett fysisk förmåga, till att vara aktiva.

Tillsammans med partners möjliggörs aktivitet på någon av de mer än 240 Cruyff Courts som finns världen över.

– Atea har länge varit en strategisk partner till IFK Göteborg och vid årsskiftet signerade vi ytterligare 4 år tillsammans. Att vi dessutom engagerar oss i IFK Göteborg i samhället och Planer för framtiden är även kopplat till våra värderingar inom Atea. Atea vill vara med och bidra till gemenskap, trygghet och hälsa samt främja integrationen i Göteborg, säger Åsa Cederlund, regionchef Atea.

En Cruyff Court är en modern version av de tidlösa lokala fotbollsplanerna i bostadsområden. En säker och trygg plats där unga människor kan leka fritt, ett ställe som uppmuntrar till fysisk aktivitet.

Men det är mycket mer än en fotbollsplan. Det är en mötesplats för unga där de lär sig om respekt, och där ansvar och inkludering sker genom lek. Man lär sig och upplever vikten av solidaritet, lär känna nya vänner, upptäcka sina egna talanger och styrkor som leder till en positiv utveckling.

En social funktion som Cruyff Courts ska uppfylla är att förena barn genom organiserad verksamhet. Bland annat genom ”Heroes Of The Cruyff Courts program”.

En Cruyff Court ska vara belägen på ett ställe där den är tillgänglig för alla i området. Gärna nära en skola, ungdomsgård eller liknande. Den ska kunna användas av aktörer för organiserad och lokal verksamhet.

Den 8 augusti invigs den första Cruyff Courten i Sverige. Det blir Cruyff Court IFK Göteborg i Biskopsgården som blir först ut.

– Atea har visat att de har en tro på långsiktighet och tar ett helhetsansvar som betyder oerhört mycket för föreningen. Deras engagemang inom Planer för framtiden är avgörande för att vi ska kunna bedriva verksamheten så att den syftar till föreningens mål och vision och vi är oerhört glada och tacksamma över detta samarbete, säger Elisabeth Anderton, CSR-ansvarig IFK Göteborg.