”En frisk Generation” gästar Gamla Ullevi

Organisationen ”En frisk Generation” gästar ”IFK Göteborg i samhället” och Gamla Ullevi i samband med matchen mot Östersund.

Det här är ”En frisk Generation”

”’En Frisk Generation’ arbetar för att inspirera barnfamiljer till en aktiv och hälsosam livsstil. Jag, Mathilda Thorén, verkar som hälsokoordinator i Västra Hisingen, på Sjumilaskolan. I min roll ingår dessutom att implementera verksamheten och arbeta lokalt med att organisera, planera och hålla i aktiviteter för familjerna samt att skapa samarbeten med lokala föreningar. Jonas Petros är hälsokoordinator och projektledare i Upplands Väsby, Stockholm. Hans roll är att, förutom samma uppgifter som Mathilda, även vägleda hälsokoordinatorerna i deras arbete.”

Det här vill vi med ”En frisk Generation”

”En Frisk Generations” mål är att Sverige ska ha världens friskaste barn. Organisationen arbetar för att familjer ska få en bättre hälsa och ökad lust och glädje för fysisk aktivitet. På ett unikt sätt bidrar vi med att barn få prova på olika aktiviteter och förhoppningsvis hittar någon klubb eller sport barnen önskar att fortsätta med.”

Så här verkar ”En frisk Generation”

”Genom ett samarbete med det lokala föreningslivet då familjerna får prova på aktiviteter 2 ggr/vecka som föreningar håller i. Efter aktiviteten serverar vi middag på vardagar och frukt på helgerna. Allt är gratis för familjerna.”