IFK Göteborg och Angered MBIK ingår samarbete

IFK Göteborg och Angered MBIK har ingått en överenskommelse om ett samarbete.
– Vi vill genom detta bidra till varandras positiva utveckling, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetsansvarig i IFK Göteborg.

Sedan tidigare finns en avsiktsförklaring mellan bredd– och elitklubbar i fotbolls–Göteborg i syfte att tillsammans förena staden och att utveckla ett hälsosamt och sunt föreningsliv.

Nu tar IFK Göteborg och Angereds MBIK nästa steg i processen genom ett samarbete som innehåller en rad punkter som är av godo för båda parters utveckling.

Bland annat:

  • Ledarutbildning i fotboll, men även andra ämnen inom ramen för IFK:s sociala arbete som exempelvis ”IFK på schemat” och ”Planer för framtiden”.
  • Tillgång till matchbiljetter då IFK Göteborgs a-lag spelar på hemmaplan.
  • Regelbundna träffar med exempelvis externa föreläsare.

Elisabeth Anderton:
– Angered MBIK har under lång tid framgångsrikt arbetat med barn och ungdomar, främst inom Angeredsområdet. Jag är övertygad om att vi har att lära av varandra. Vi har även partners i IFK Göteborg som uppskattar och vill vara delaktiga i den här formen av samarbete, som bland annat bygger på en samverkan mellan bredd och elit.

Fadi Nano, ordförande i Angered MBIK:
– Det känns det väldigt bra att IFK Göteborg engagerar sig i förorten och gör det tillsammans med oss. Jag är övertygad om att vi har att lära av varandra.