Pedagogisk Integration

Matchgäst hos IFK i samhället

Precis som tidigare kommer IFK Göteborg att presentera en organisation, förening, person eller något annat som gör skillnad i vårt samhälle. I samband med matchen mot Dalkurd gästas vi av Pedagogisk Integration. Nedan presenterar de sin verksamhet.

Det här är Pedagogisk Integration:
”Vi på Pedagogisk Integration heter Hasan Özgun Soydan och Harman Amin och jobbar på Bräckegymnasiet IM språkintroduktion. Efter en kort tid föddes en idé om att göra skillnad i elevernas tillvaro både på och utanför skolan. Därav föddes Pedagogisk Integration och hjärtefrågorna är integration och att föra in pedagogiska element som likabehandling i olika aktiviteter.

Vi jobbar med syftet att integrera våra elever i samhället genom föreningsliv, näringsliv och skola. Vi värnar om att våra elever ska få en aktiv och meningsfull fritid. Under våra aktiviteter har vi fokus på begreppet Fair Play eller likabehandling som det kallas för på skolan.”

Det här vill Pedagogisk Integration:
”Vi vill skapa ett inkluderande samhälle. För att uppnå vårt syfte har vi satt upp som mål att arbeta med våra egna och andra ungas utveckling och välmående. För att nå detta skapar vi tillfällen för människor att träffas över gränserna, både sociala och geografiska gränser. Vi vill vara med och hjälpa nästa generation genom att skapa rätt förutsättningar för deras ambitioner.

Eftersom vi ständigt motiverar eleverna och ser till att finnas där när de vill prata, blir vi också mycket av coacher för dem. Vi förmedlar även hur arbetsmarknaden ser ut, lär dem hur man skriver cv, hanterar en intervju och vad en potentiell arbetsgivare söker efter.”

Så här verkar Pedagogisk Integration:
”Vidare har vi börjat samarbeta med skolorna på Lindholmens gymnasieområde vilket är ett viktigt steg i vårt integrationsarbete. Elever får träffas under olika aktiviteter och får möjlighet att lära känna varandra och ha kul, där bland annat Slaget om Lindholmen är en del utav detta. Idrott förenar!

Slaget om Lindholmen är en fotbollsturnering med syfte att lyfta två aktuella ämnen i vårt samhälle: integration och likabehandling (Fair Play). Projektet är ett samarbete med skola, näringsliv och föreningsliv. Genom Slaget om Lindholmen ville vi skapa en plattform för elever att integrera och lära känna varandra.”

Video: IFK Göteborgs fair play-hälsning