180808 IFK Göteborgs Tobias Hysén och en flicka knöt band under invigningen av den första fotbollsplanen i "Planer för Framtiden" den 8 augusti 2018 i Göteborg.

Nu är första planen invigd

Det klipptes inga band. Däremot knöts det ett stort antal.
Den första anläggningen i projektet ”Planer för framtiden” är invigd.

En hårt sliten och grådaskig asfaltsyta, precis utanför Sjumilahallen i Biskopsgården, är förvandlad till en inbjudande arena. Med en härligt grön konstgräsmatta och en charmig läktare i etager, som garanterat kommer att vara fylld med kompisar som hejar på varandra, som hänger där för att umgås eller helt enkelt för att pusta ut efter en match inne på planen.

Onsdag 8 augusti 2018 var det dags att inviga den första ”courten” i Göteborg, som ska följas av fler (närmast Hammarkullen och Bergsjön) i det samarbete som finns mellan IFK och Johan Cruyff Foundation och som helt enkelt syftar till att göra skillnad för många fler unga tjejer och killar.

Jag vill rikta ett stort tack till IFK Göteborg och Cruyff Foundation som gjort detta möjligt

Många fanns på plats för att medverka vid den unika händelsen. Däribland vår social– och idrottsminister Annika Strandhäll. som i sitt anförande sa bland annat följande:
– Oavsett var man bor ska det finns möjlighet till rörelse, till ett föreningsliv. Så ser det inte riktigt ut i Bergsjön, där jag kommer ifrån, Hammarkullen eller här i Biskopsgården. Där är möjligheterna sämre till en aktiv fritid. Därför är den här satsningen så viktig så att fler får uppleva den glädje rörelse, idrott och föreningsliv ger. Kanske kommer nästa Zlatan Ibrahimovic eller Kosovare Asllani just härifrån. Jag vill rikta ett stort tack till IFK Göteborg och Cruyff Foundation som gjort detta möjligt.

Även representanter från Cruyff Foundation, däribland Niels Maier (verksamhetschef) var närvarande och fick se den officiella invigningen genomföras med hjälp av IFK Göteborgs a-trupp tillsammans med elever och boende från Sjumilaskolan och närområdet, knyta band och väva samhörighet.

Elisabeth Anderton, verksamhetsansvarig för IFK Göteborgs CSR-arbete och drivande i projektet ”Planer för framtiden”, tackade Cruyff Foundation och de partner som möjliggjort den första planen. Hon sammanfattade också blåvita rollen i projektet.
– Vår vision är att vara en klubb att se upp till, bland annat genom att bidra med insatser likt denna.

Efter den avslappnade men ändå högtidliga ceremonin var det dags att ägna sig åt vad det hela handlar om. För att höja tempot pumpade artisten Slim Prince på med bland annat den specialskrivna låten för sammanhanget, ”En pass”. Med ett antal bollar blev det liv, rörelse och ett sammanhang att delta i. Det ”Planer för framtiden” och Johan Cruyff Foundation går ut på och knutit sina första band för.