Röda Korsets Ungdomsförbund gästar Gamla Ullevi

Organisationen Röda Korsets Ungdomsförbund gästar ”IFK Göteborg i samhället” och Gamla Ullevi i samband med söndagens match mot Elfsborg.

Det här är Röda Korsets ungdomsförbund:
”Mitt namn är Katarina Johansson Eiben. Jag är projektmedarbetare och arbetar främst med att hålla i workshops och utveckla verksamheten. Vi är Röda Korsets Ungdomsförbund och driver satsningen ”Är du medspelare – Barnkonventionen inom idrottsrörelsen”. Är du medspelare är du ute och håller i workshops runt om bland idrottsföreningar där vi utbildar främst barn men också ledare i Barnkonventionen och hur det kan göras i praktiken. Ungdomsförbundet i Sverige jobbar unga för unga och vill vara en röst åt barn och ungdomar. Alla våra verksamheter som vi bedriver är att göra barnkonventionen i praktiken.”

Det här vill vi med vår verksamhet:
”Vi vill att barn inom idrotten ska känna till rättigheter och vi vill också att barnen ska vara delaktiga i processen att ta fram konkreta idéer för att göra Barnkonventionen till verklighet på exempelvis fotbollsplan. Många barn tycker det är viktigt med alla barns lika värde och att idrotten ska vara öppen för alla.

Så här verkar vi:
” Till exempel genom att utse faddrar till nya i träningsgruppen för att alla ska känna sig välkomna. Andra utvecklar idéer om hur de kan peppa varandra och att alla ska få utvecklas i sin takt. De pratar också om hur de kan stötta varandra ifall någon känner sig pressad. Många barn vill också påverka och ha inflytande över träningarna genom att ge förslag på övningar. De vill också ha mer inflytande i sin förening och prata om hur de kan göra sin röst hörd.”