181104 IFK Göteborgs Tobias Hysén presenteras ihop med sina barn inför line up innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 4 november 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 / 57999_407

”Tobbes 7-krona” inbringade 37 500 kronor

Inför sin avslutning på hemmaplan hade Tobias Hysén ett ödmjukt önskemål till alla supportrar. Det resulterade i att det kom in 37 500 kronor som ska användas av IFK Göteborg i samhället.

Söndag 4 november spelade Tobias Hysén sin sista match i den blåvita tröjan. Inför avskedet hade ”Tobbe” en önskan till de biljettköpare som hade för avsikt att närvara vid matchen mot Malmö FF och samtidigt betala sju kronor extra. Bidragen gick till ”IFK Göteborg i samhället” och ”Fotboll på schemat”, som anordnas i bland annat Bergsjön och på Hisingen, där Tobbe själv växte upp. Till det behövs bollar och annan utrustning för att skapa en så bra verksamhet som möjligt.

Totalt valde 5 357 bidrag att skänka den symboliska summan, som sammantaget landade på hela 37 500 kronor. Pengarna kommer väl till användning.
– Med det här stora tillskottet kan vi kan ge fler barn och ungdomar tillgång till material, att utveckla ”IFK på schemat” och låta fler ta del av den glädje fotbollen ger, säger Elisabeth Anderton, verksamhetsansvarig för ”IFK Göteborg i samhället”.