Ett lärorikt besök

Lärobok, pennor och suddgummi byttes mot fotboll och vattenflaska. På tisdagen fick IFK Göteborgs a-lag ett tillfälligt tillskott av över 40 nyförvärv från Solbackeskolan i Göteborg.

Klockan halv tre på eftermiddagen inledde IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi den gemensamma träningen med a-truppen och eleverna från ”IFK på schemat”. Det var ett gäng glada killar och tjejer som efter en teoretisk genomgång delades in i blandade lag ihop med IFK Göteborgs spelare. De nybildade lagen drillades i diverse övningar för att sedan avsluta med ett klassiskt tvåmålsspel.

Solbackeskolan är en av totalt fyra skolor som varje vecka bedriver ”IFK på schemat”. Tillsammans med ledare från ”IFK i samhället” träffas skolelever och lärare för att spela fotboll. Med stöd av IFK Göteborgs värdegrund får de möjlighet att förbättra sin hälsa, stärka sin självkänsla och vara del av en lustfylld gemenskap.
– ”IFK på schemat” är veckans höjdpunkt för många av våra elever. De älskar fotboll och den gemenskap de skapat tillsammans, säger Jonas Almén lärare på Solbackeskolan.

Läs mer om ”IFK på schemat” här.