Databas för damlaget

I höstas lanserades IFKDB.se.
Under tisdagen uppdaterades databasen med damlagets statistik.

I höstas startade Jens Hallberg statistikdatabasen IFKDB.se. Där finns alla tänkbara siffror från IFK Göteborgs herrlags matcher (och mer) – hela vägen sedan 1904. Under tisdagen släpptes samma slags sida för det nystartade blåvita damlaget.
– Framförallt ligger fokus just nu mycket mer på nutid än dåtid, men med tiden kommer ju fördelningen mer och mer likna “originalet”, säger Jens.

Arbetet med sidan dam.ifkdb.se har pågått i ett halvår.
– Sedan dagen efter årsmötet klubbade igenom att ett damlag ska startas har jag förberett en i stort sett likadan sajt för damlaget som för herrarna. Grunden fanns ju redan där, men det har ändå varit en hel del att göra. Mycket av den bygger på att det finns 115 års historia, och inte bara en säsong.

Informationsinsamlandet sker i samarbete med damlagets tränare och eftersom det är ett så ungt lag har Jens bett om och fått godkännande att publicera både bild och födelsedata.
– Jag har direktkontakt med tränarna, främst assisterande tränare Eva Qvistgaard som bistår med den data jag inte kan få fram via tex Fogis.

Målet är just nu är främst att dokumentera damlagets första steg, att se till att informationen hänger med i framtiden, säger Jens.
– Som exempelvis vem som gjorde första målet (Victoria Svanström). Mycket information gick förlorad när herrlaget startade sin verksamhet för snart 116 år sedan.