Övertygande damlagsseger 

Andra matchen på lite mer än 48 timmar. 
Då blev det ny seger för damlaget.

IFK Göteborgs unga damlag passar på att träningsmatcha så ofta tillfällena ges just nu. I söndags blev det 5–0 mot Utbynäs. På tisdagskvällen 7–2-seger mot division 2-laget Tölö.

– Vi möter ett starkt Tölö som gör en bra match även om inte siffrorna tyder på det, säger Cristian Loayza, en av två blåvita tränare.

Det stod 1–1 i halvtid.

– Det var välspelad första halvlek där båda lagen visar prov på bra positionsspel. Men som i andra matcher så börjar vi ha mer och mer bollinnehav en bit in i andra halvlek, säger Loayza.

När matchen summerades i Prioritet Serneke Arena visade resultattavlan alltså sju mål för hemmalaget och två för gästerna. Filippa Hopkins gjorde tre mål medan Alicia Hall Hellström och Isabella Svanström gjorde två vardera.

– När vi väl börjar få igång passningsspelet och rörelsen på mittfältet får Tölö det väldigt jobbigt. Vi hittar fler och fler kombinationer där vi kommer in med spelare bakom deras backlinje, och då börjar även målen komma.

Cristian Loayza lyfter också några spelare längre ner på planen.

– Vi är väldigt nöjda med vad vi har sett de senaste matcherna och vi  känner att vi börjar hitta mer och mer rätt i sättet vi vill spela på. Jag skulle vilja lyfta fram våra två mittbackar Lilja Lidström och lagkaptenen Malva Larsson, som den senaste tiden tagit sitt spel till helt nya nivåer. De bidrar med ett enormt lugn och moget spel. Det gör att hela laget får en trygghet att falla tillbaka på.