Seger direkt för damlaget

Första matchen mot seniorer.
Då blev det seger direkt för IFK Göteborgs damlag.
Träningsmatchen mot division tre-laget Virgo slutade 12–2.

Seriepremiären närmar sig. IFK Göteborgs damlag spelade under lördagen sin första träningsmatch för 2020. Virgo, som kommande säsong spelar i division tre – en serie över Blåvitt – tog ledningen efter en kvart.

– Det började lite trevande. Vi var lite tagna av stundens allvar, främst med tanke på att vi har ett så ungt lag. Men det gick över ganska snabbt och vi började äta oss in i matchen, säger Cristian Loayza, som är en av lagets tränare.

Ganska snart började de blåvita målen trilla in. Ett efter ett. Och till slut många.

– Det blev jobbigt för Virgo. De fick jaga mycket boll. Våra mittfältare är hela tiden spelbara. När vi väl vågar och känner av att vi klarar av det här så kommer våra spelare med fart framåt också, säger Loayza.

Det slutade med 12–2-seger. Matchen på Heden spelades i strilande vinterregn, bitande kyla och blåst.

Vad tar ni främst med er från matchen?

– Vi tar med oss framför allt att vi klarar av det fysiska spelet. Detta var ju faktiskt vårt lags allra första match mot vuxna kvinnor. Jag är speciellt glad över att våra spelare tar för sig så mycket. Våra allra yngsta spelare är bara 14 år. Victoria Svanström gör fyra mål, Ida Landberg gör tre och Julia Torsell ett mål. De tre är född 2005. Filippa Hopkins blev också tremålsskytt och Vanessa Tomic gjorde ett. Men hela laget imponerar. Alla 16 spelare fick gott om speltid mot Virgo, minst en halvtimme var.

På söndagen är det dags för ny match. Då väntar  Vänersborg på bortaplan.

– Vi hade bokat in matchen mot Vänersborg sedan tidigare. Virgo hörde av sig i torsdags och frågade oss om vi kunde spela mot dem på lördagen. Det passade oss bra. Vi hade redan ett träningspass inplanerat, men spelade alltså träningsmatchen istället.