Damlaget förstärker

Den första historiska säsongen slutade med avancemang till division 3. Nu har förberedelserna inför året tagit fart med två förlängningar och två nyförvärv.

Med tre månader kvar till seriepremiär i division 3 har damlaget gjort klart med fyra spelare. Det är en blandning av nya och bekanta ansikten.  

15-åringarna Thilda Gianello och Victoria Svanström var med oss och fixade avancemanget förra säsongen. De skriver nu på sina så kallade proffskontrakt med IFK Göteborg. Kontrakten är skrivna på tre år. 

– Otroligt kul att få fortsätta följa deras utveckling, säger Peter Svanström, ansvarig dam- och flickverksamhet. 

De två centrala mittfältarna är vid det här laget vana vid att dra på sig den blåvita tröjan. Vägen upp till A-truppen har tagits via vår egen akademidetta med en utvecklingskurva som ständigt pekat uppåt, berättar Peter Svanström. 

 Det är två spelare som liknar varandra på många olika sätt. De är väldigt träningsvilliga tjejer som alltid strävar efter att bli ännu bättre. Även spelstilen liknar varandra. De ser lösningar i spelet som ingen annan ser. Båda har även en bra teknik och kan göra det oväntade, det är häftigt att se. Fortsätter de på den här vägen är framtiden ljus. 

En ny spelare som vi välkomnar till oss är Märta Ringqvist. Hon kommer senast från spel med Skoftebyns IF där hon har spenderat de två senaste åren. Mittbacken tar nu klivet söderut från Trollhättan för att påbörja sina studier på Aspero Idrottsgymnasium och väljer alltså spel i Blåvitt. 

 En redan väldigt skolad fotbollsspelare som bara kommer bli ännu bättre. Hon har redan kommit in i laget på ett bra sätt och visat framfötterna på varje träning. Hon är ett framtidslöfte som kommer att fortsätta sin fina utveckling hos oss, säger Peter. 

Årets andra nyförvärv är Jenny Helgesson, närmast från Onsala BK. Hon är espelare som benämns som en stor talang.  

– Jenny är en spännande spelare med mängder av bra kvalitéer trots att hon bara är 15 år. Hon kommer in som en förstärkning till vår högerkant då hon både kan spela back och högre upp i plan. Hon tillför en bra bredd i truppen och vi kände tidigt att det var en klockren match för oss.