Mimmi vill ta större ansvar

Förra säsongen var hon en viktig pusselbit i lagbygget.
Nu vill Mimmi Bauréus fortsätta utvecklas ­– och nå nya mål med A-laget.

Mimmi Bauréus tog steget från Kullaviks IF till IFK Göteborg inför säsongen 2019. Hon är revanschlysten efter en säsong som innebar uppflyttning från fyran och silver i SM-finalen för 17-åringar. Hon vill ha ännu mer. Nå ännu högre.

– Vår målsättning har alltid varit att vinna varje match vi spelar. Men vi vill också ta steget upp i division två och ta revansch i SM-finalen, säger hon.

Sammanhållningen är något Mimmi lyfter fram som en viktig aspekt till varför laget gick så pass bra förra säsongen. Några nya ansikten har dessutom kommit in i truppen, något som gett pricken över i, enligt Mimmi.

– Känslan i laget är väldigt bra, det är väldigt kul att Jenny (Helgesson) och Märta (Ringqvist) har kommit in i laget med mycket energi och det känns som vi alla har lyft oss och är väldigt sammansvetsade. Den goda stämningen bygger bland annat på att det gick så bra förra säsongen.

Seriepremiären är – förmodligen och förhoppningsvis – mindre än en månad bort. Men det beror på hur samhällsläget utvecklar sig.
En del som var nytt för Mimmi och resten av laget var intresset från supportrar och media. Men det var också något som gjorde att hela kollektivet och hon själv höjde sig ytterligare ett snäpp, tycker hon.

– Vi märkte inte så mycket skillnad egentligen. Det som var annorlunda var pressen att vi skulle ta oss upp i division tre. Men vi märkte också att många stöttade oss vid sidan om vilket också var väldigt kul. Jag tror att pressen vi fick från media var väldigt nyttig. I och med att det talades en del om att vi var ett nytt damlag och så. Detta gjorde att vi kände att är det någon gång vi ska steppa upp och visa vad vi går för så var det just det året. Så det kändes som att alla tog stora kliv i sin utveckling förra säsongen.

Mimmi var en viktig del av lagbygget i damernas frammarsch förra säsongen. Hon har varierat mellan att vara defensiv mittfältare och mittback tidigare.

– Det jag utvecklade mest förra säsongen var min självsäkerhet. Nu är min position mittback. Det har gjort att jag i år kommer fokusera mycket på att ta större steg i den positionen. Och de steg jag vill ta är mitt ansvarstagande ute på planen. Jag vill ta större ansvar i centrallinjen och helt enkelt utveckla mina ledaregenskaper.