Ny försäsongsseger

Försäsongen fortsätter präglas av segrar.
Lördagens möte med Ljungskile slutade i en betryggande 6–1 seger efter tre mål av Isabella Svanström.
– I det stora hela gör vi en bra match, säger tränaren Peter Svanström

Under lördagen gästades vi av Ljungskile i försäsongens femte träningsmatch.
Likt tidigare matcher inledde vi starkt med ett högt tempo och ständiga hot offensivt – vilket resulterade i ett tidigt ledningsmål.

Efter tio minuter inledde Isabella Svanström målskyttet genom att distinkt tryck in 1–0.

Därefter jämnade spelet ut sig och vi hade svårt att hitta rätt rytm i spelet. Trots det utökade vi ledningen två gånger om genom Isabella Svanström och Filippa Hopkins, och kunde gå till halvtidsvilan med en 3–0 ledning.

– Vi gör en bra halvlek där vi kommer till mycket avslut och även förvaltar dem. Sen så slarvas det i passningsspelet och vi hittar inte riktigt tillbaka till den enkla spelet, säger Peter Svanström.

Den andra halvleken hann bara bli fyra minuter gammal innan Isabella Svanström tryckte dit sitt tredje mål för dagen.

Efter 68 minuters spel reducerade bortalaget till 4–1. Men det skulle bara ta sex minuter innan vi på nytt ökade på ledningen ytterligare genom Selma Holmberg.
Innan domaren satt pipan i munnen hade Filippa Hopkins placerat in sitt andra mål för dagen och fastställt slutresultatet 6–1.

– I det stora hela gör vi en bra match mot division 1-motstånd. Vi har fyra spelare borta på landslagsläger idag och lyckas ändå med hjälp av en bra bredd i truppen prestera så bra som vi faktiskt gör. Sen så måste vi jobba vidare på passningsspelet för att kunna bli ännu bättre, säger Peter Svanström.