Ny övertygande seger

15–1 i årspremiären följdes upp av 14–1 under lördagen.
Det var en övertygande offensiv insats som säkrade segern mot Herrestad.
– Vi är väldigt långt fram med vårt spel, säger Peter Svanström.

Storsegern i årspremiären följdes under lördagen upp av ett nytt målkalas när Herrestad AIF besegrades med 14–1.

På ett blåsigt och kallt Kviberg inledde vi matchen starkt och tog ledningen efter bara fem minuters spel genom Novalie Jensen – vilket följdes upp av både 2–0 och 3–0 innan matchklockan hunnit nå tio minuter.

– Det som vi har velat se i det offensiva spelet har vi verkligen visat under försäsongen. Målet med dagens match var att testa nya spelkombinationer där vi går från försvar till anfall, vilket vi löste utmärkt, säger tränare Peter Svanström.

23 minuter in i halvleken sköt Filippa Hopkins in sig själv i målprotokollet när hon först tryckte in 4–0, och tre minuter senare följde upp det med att sätta 5–0-bollen.

Innan signalen för halvtidspausen gått hade ytterligare fyra blåvita mål hittat nätet samt en reduceringsboll från Herrestad. 9–1 efter 45 minuter.

Inför den andra halvleken roterades laget och nyförvärven Felicia Holmberg, Isabella Veiszhaupt och Emma Broddheimer kunde alla kliva av med övertygande debuter i den Blåvita tröjan.

På samma sätt som i den första halvleken inledde Novalie Jensen målskyttet med att sätta den tionde bollen. Spelövertaget fortsatte halvleken igenom där det snabba passningsspelet genomsyrade den offensiva matchbilden, och målen fortsatte att komma. Efter 90 spelade minuter hade ytterligare fyra mål räknats in vilket ledde fram till slutresultatet 14–1.

– Jag är såklart väldigt nöjd med matchen. Bortser man från resultatet är det också väldigt mycket annat som vi gör bra. Vi står ständigt i rätt positioner och underlättar för varandra i den offensiva tredjedelen. Sett till var vi är i säsongen är jag väldigt nöjd. Nu möter vi Lerum på fredag vilket kommer testa vår defensiv på ett annat sätt än de inledande matcherna.

Härnäst väntar alltså Lerum IS på bortaplan 11 februari.