Publikfest i premiärsegern

Årets hemmapremiär summeras med tre poäng inför ett stort Blåvitt stöd på läktarna.
Filippa Hopkins tre mål ledde fram till en 5–0-seger mot Ytterby på Valhalla.
– Vi jobbar hårt som ett lag, säger Filippa Hopkins.

Över 400 personer hade tagit plats på Valhalla för att ta del av hemmapremiären mot Ytterby. Och det skulle inte ta lång tid innan de fick jubla första gången.

Efter sju minuters spel hittade Felicia Holmberg nätet när hon inledde det blåvita målskyttet.

Vi fortsatte att kontrollera spelet och hota i offensiv riktning – vilket till slut ledde fram till Felicia Holmbergs andra mål och 2–0 i matchen. Det var också resultatet vi tog med oss in till halvtidspausen.

Lika starkt som vi avslutade den första halvleken inledde vi den andra.
Sju spelade minuter var det som krävdes innan Filippa Hopkins utökade ledningen till 3–0. Och det var inte det sista vi såg av henne den här matchen.

Bara nio minuter senare hittade hon nätet igen efter ett fint placerat avslut, innan hon både fastställde sitt hattrick och slutresultatet tio minuter därpå. 5–0.

Filippa Hopkins:

– Jag tycker att vi spelar bra med tanke på att det är en hemmapremiär, där många kan vara nervösa. Vi håller nollan idag vilket såklart är bra. Vi jobbar hårt som ett lag och håller ihop det på ett bra sätt bakåt. För egen del känns det såklart bra att få göra mål. Jag sprang mycket i djupled och fick bra passningar av de andra.