Seger och efterlängtad comeback

Ashley Hellströms efterlängtade comeback slutade med en seger. Gästande Linköping FC F19 besegrades i en övertygande stil med 9–2.
– Idag var det Ashleys dag, säger tränaren Peter Svanström.

Under lördagen gästades vi av Linköping FC F19 för vidare förberedelser inför kommande säsong.

Det var bortalaget som skulle börja bäst. Vi hade inledningsvis svårt att förvalta våra chanser och straffades av ett snabbt omställningsspel som till slut, efter 15 minuter, skulle leda till mål för bortalaget.

Underläget blev bränsle och vi spelade upp oss allt mer. Efter 25 minuters spel kvitterade vi matchen genom inbytta Isabella Svanström – som senare även gav oss den ledning vi tog med oss in till halvtidsvilan.

Det som saknades i den första halvleken, kom istället i den andra.

Filippa Hopkins inledde målskyttet efter bara tre minuters spel med sitt 3–1 mål.

Drygt fyra minuter senare var det dags igen, då Svanström fullbordade sitt hattrick. De efterföljande 20 minuterna dominerade vi spelet – vilket vi förvaltade genom fyra raka mål. 7–1.

Med tio minuter kvar reducerade bortalaget, innan Hopkins fastställde slutresultatet i slutminuterna. 9–2.

Dagens glädjeämne var däremot något annat än segern. Efter tre år på sidlinjen som stöd på varje träning och match, var Ashley Hellström tillbaka på planen och stannande där samtliga 90 minuter.

– Vi växer ihop mer och mer som lag och jag gillar verkligen vad jag ser där ute. Vi är inte fullt kompletta än, men vi är verkligen redo för en serie. Vi spelar hela andra halvlek med F17-spelare och står upp oerhört bra. Men idag får det bli Ashleys dag. Två knäoperationer, inte stått på en plan sen 2019 och går in som om hon inte gjort något annat i tre år – fantastiskt, säger Peter Svanström.