Storseger på nytt

Redan korade seriesegrare.
Men hemma mot Tollered fortsatte de blåvita damerna att gasa på.
– Vi visar upp en effektiv och mycket bra fotboll, säger Peter Svanström.

Vinsten senast mot Eriksberg innebar att vi med flertalet matcher kvar att spela redan vunnit serien.

Men när Tollered kom på besök under söndagen var det knappast något tal om att hålla igen.

Redan efter tre minuter såg Felicia Holmberg till att spräcka målnollan. Tio minuter senare utökade måldrottningen Filippa Hopkins till 2–0 efter assist av Isabella Svanström.
De två målen innebar att vi gick över 100 gjorda mål i seriespelet.

Emma Broddheimer hann göra mål på friskpark, och Isabella Svanström hann på nytt assistera Filippa Hopkins innan vi gick till halvtidsvila med en minst sagt komfortabel 4–0-ledning.

– Vi startar matchen på samma aggressiva och kraftfulla sätt som vi spelade i andra halvlek senast. Vi kontrollerar alla delar i spelet och visar upp en effektiv och mycket bra fotboll, säger Peter Svanström om den första halvleken.

Två blåvita mål skulle det bli i den andra halvleken. Först bombade Isabella Svanström in 5–0, och sedan nickade Filippa Hopkins in en hörna i den 55:e, respektive den 57:e minuten.

Gästernas Alma Frisell fick till ett tröstmål i den 88:e minuten innan domaren blåste av matchen vid ställning 6–1.

– Samtliga 16 spelare bidrog till en bra insats idag, så självklart är jag nöjd med det jag ser och att få ett kvitto på att formen pekar uppåt inför stundande kval, säger Peter Svanström.

I slutet av matchen fick ett nytt ansikte äntra planen i den blåvita dressen. Nämligen Klara Kempe.

– Hon hann inte ens bo i Göteborg i ett dygn innan hon gjorde debut på Valhalla. Klara, som kommer från Sandvikens IF i division 1, ansluter till truppen och förstärker vår offensiv under hösten, säger Peter Svanström.

Se tabellen här

Nästa match
Göteborgs FF – IFK Göteborg
Tisdag 27 september 20.15
Valhalla IP