Tre poäng efter storseger

Lördagen summeras med ett målkalas på Hovgårdsvallen.
En övertygande insats mot Zenith slutade med tre poäng och 10–1 på tavlan.
– Jag är otroligt nöjd, säger damlagets tränare Peter Svanström.

Under lördagseftermiddagen var det återigen dags för blåvit fotboll. Samtidigt som herrarna ställdes mot AIK, väntade 90 minuter division 2-fotboll mot Zenith på bortaplan för damerna.

Vi inledde matchen på bästa möjliga sätt. När klockan nått tio minuter hade Filippa Hopkins både tryckt dit ledningsmålet och utökat ledningen: 2–0.

Vi fortsatte att styra spelet och hota i offensiv riktning, vilket skulle ge utdelning. Efter 33 minuters spel assisterade Felicia Holmberg fram målskytten Mimmi Bauréus till 3–0, innan Holmberg själv fastställde halvtidsresultatet minuten senare.

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första – med två tidiga Hopkins-mål.

Vi fortsatte att gå framåt och hålla uppe intensiteten, vilket ledde fram till 7–0 med 20 minuter kvar att spela. Ett självmål blev matchen enda reducering – innan tre raka Blåvitt-mål fastställde slutresultatet 10–1 och tre poäng.

– Idag är första gången vi spelar exakt som vi ska göra, jag är otroligt nöjd med spelet. Vi ligger rätt i alla positioner och gör allt som vi ska göra. Vi gör mål på de sätt vi vill göra mål på och genom de spelarna som ska stå för målen. Det finns inget mer att önska, alla spelarna står för väldigt bra prestationer, säger Peter Svanström.