Delad pott mot FC Rosengård

Kryss i vårsäsongens sista seriematch.

Högt tempo, tufft duellspel och varsitt mål. Hemmamötet med FC Rosengård slutade oavgjort.

Att inget av lagen tog kommandot inledningsvis betyder inte att matchen började försiktigt. Vi gjorde flera goda försök att få fart på passningsspelet, men ett taggat bortalag vållade oss vissa problem – utan att för den delen koppla grepp om händelserna. Matchinledningen bjöd på bra fart åt båda håll och flera hårda närkamper.

Problem skulle FC Rosengårds backlinje i sin tur få erfara i matchminut 15, när de snurrades upp av Victoria Svanström. Det började med en bortapassning som letade sig hela vägen hem till målvakten. Något som triggade Filippa Hopkins att sätta hård press varpå bollen snart hade snappats och hittat fram till Victoria Svanström. En bollmottagning följdes av en elegant tvåfotsdribbling. Därefter en stenhård högervrist i bortre hörnet. Dragningen kan beskrivas som elegant, skottet som välplacerat. Men det vore att underdriva. 1–0 var ett riktigt klassmål.

Efter ledningsmålet följde ett par halv- och nästanlägen i båda riktningar. Det blev aldrig riktigt farligt, åtminstone inte förrän i den 33:e matchminuten då FC Rosengård fick i väg ett distansskott. Bollen snuddade Johanna Henrikssons högra stolpe och smet därefter förbi henne. Kvitteringen var ett faktum.

Den andra halvleken påminde till en början om den första. Det var två lag som ville mycket men som inte riktigt lyckades skapa farligheter. Men så runt den 55:e minuten var det som om vi hittade en ny växel. Våra aktioner började gå snabbare och vi satte hårdare tryck på FC Rosengård. Bortalaget stod dock upp starkt och lyckades i perioder bryta vårt övertag. När den blåvita slutforceringen kom manifesterade sig en viss nivåskillnad mellan lagen och chanserna vi skapade kunde gott och väl räckt till ett 2–1-mål. Men det ville sig inte i dag, utan matchen slutade oavgjort.

– Det är såklart en besvikelse att vi inte lyckas vinna. Trots det vill jag plussa hela truppen i dag. Mentaliteten vi visar upp, attityden och beslutsamheten att representera klubben på ett bra sätt. Vi gör det vi lovat varandra, vilket kommer ge oss framgång över tid, även om det inte räcker hela vägen i dag, säger Peter Svanström.

Nu väntas uppehåll – nästa match i division 1 spelas i augusti.