Delad pott mot Lödöse Nygård

En poäng efter dramatisk upphämtning.

Underläge 0–3 efter 20 minuter – likaläge efter 90 minuter.
Bortamatchen mot Lödöse Nygård bjöd på stor dramatik.
– Oavsett motstånd är det alltid en tuff uppgift att behöva göra fyra mål, säger Peter Svanström.

På Alevi IP i Nygård var solen framme och gav goda förutsättningar för en fin fotbollsmatch.

Det var dock hemmalaget som rivstartade matchen, mycket tack vare en rejält svårspelad gräsmatta.

1–0 till Lödöse Nygård kom redan i den tredje minuten efter en frisparksretur, och några minuter senare utökades ledningen till 2–0 på hörna. Ytterligare några minuter senare kom 3–0, även det på hörna.

Ett chockat Blåvitt gav sig dock upp på hästen igen och reducerade genom Leia Molund som fri med målvakten kyligt placerade in bollen vid den första stolpen. Ännu snyggare var nästa reducering två minuter senare, då Filippa Hopkins lobbade över Lödöse Nygård-målvakten.

Mot slutet av den första halvleken var det ett tydligt övertag i vår favör. Filippa Hopkins fick ett ypperligt läge att bli tvåmålsskytt men avslutade över när hon kom fri med målvakten. Någon kvittering kom aldrig innan domaren blåste för halvtidsvila.

– Jag har hunnit se målen på nytt, men vi tappar kommunikationen i försvarsspelet på de fasta situationerna och det är så samtliga av deras tre mål blir till. Resten har vi egentligen rätt bra kontroll på och vi lyckas få bett mot slutet av den första halvleken, främst genom Thilda Gianello som får till några riktigt fina skarvningar. Bland annat till Leia Molunds reducering, säger Peter Svanström.

Den andra halvleken började som den första slutade, alltså med ett stort övertag i vår favör, och med övertaget tog det inte mer än sex minuter innan Filippa Andersson bombade in en frispark från 25 meter.

Efter kvitteringen tappade vi dock momentum samtidigt som hemmalaget allt mer gick in i försvarsställning. Något avgörande kom därmed aldrig, och vi fick nöja oss med en poäng denna kväll.

– Vi såg direkt att de gick ner till en fembackslinje i den andra halveken och ville stänga ytorna för oss, vilket de tvingas ändra tillbaka efter Filippa Anderssons frisparkskvittering. Det gjorde att vi fick en del ytor, främst på högerkanten, som vi inte fick under den första halveken. Men trots att vi är nära idag så är det alltid en tuff uppgift att göra fyra mål, oavsett vilket lag som står på den andra planhalvan, säger Peter Svanström.

Han fyller i:

– Vi kommer aldrig att vara nöjda med ett oavgjort. Tjejerna kämpar på stenhårt, gnäller inte och visar hjärta där ute. Nu gäller det bara för oss att hitta ett sätt att börja vinna fotbollsmatcher i division 1.

Nästa match spelar vi hemma mot IFK Värnamo på Valhalla IP.
Säkra din plats nedan.